Onze zoon van 12 jaar heeft ADHD en PDD-Nos en gaat sinds 1 maart regelmatig een weekend of enkele dagen tijdens zijn schoolvakantie op kamp met X-tra Outdoor. Het eerste contact verliep al heel goed. Ik kreeg Sandra aan de telefoon die me uitlegde hoe een en ander werkte en omdat we dicht bij de Ardennen wonen, konden we daar een keer met Frans gaan kennismaken. We zijn zaterdagmiddag 18 februari naar Aywaille gereden toen Frans daar met 2 jongens gingen klimmen, hij mocht zelfs even mee doen. De kennismaking verliep erg prettig. Frans legde nog eens uit hoe ze te werk gingen en stelde ons helemaal gerust.
De eerste keer was het toch wel erg spannend. Je geeft je kind tenslotte toch aan een wildvreemde mee. Hij belde de eerste avond echter al heel enthousiast op. Ze hadden geluk er lag heel veel sneeuw en ze hadden de hele dag gesnowboard! Toen hij thuis kwam vroeg hij al meteen wanneer hij weer kon en mocht gaan. Iedere keer komt hij dol enthousiast terug met hele leuke foto’s en verhalen over wat hij allemaal gedaan heeft. Hij heeft maar twee keer dezelfde begeleider gehad en al de andere keren had hij een andere, maar met iedereen heeft hij heel veel plezier.
Het voordeel bij X-tra Outdoor is dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je kind gaat logeren, je bent niet aan bepaalde weekenden of weken gebonden. Bij veel andere bedrijven moesten we ver rijden om hem weg te brengen en halen. Daar is nu geen sprake van.

De activiteiten sluiten helemaal aan op de interesses van onze zoon. Hij zit zelf op een klimclub en vindt klimmen en abseilen en het challenge parcours helemaal te gek. Ook bij slecht weer heeft hij zich nog geen moment verveeld. Er worden altijd leuke spannende dingen met hem gedaan. Als je doorgeeft dat ze moeten opletten dat hij bijvoorbeeld zijn tabletten neemt en goed op teken gecontroleerd moet worden, dan wordt dat ook gedaan. Je krijgt het via de begeleider allemaal teruggekoppeld.
Als hij op kamp is hebben wij eens de volle aandacht voor zijn zusje en kunnen eens even helemaal op rust komen.

Hoi, ik ben twaalf jaar.
Ik ben ondertussen al heel wat keren weg geweest met X-tra Outdoor.
Mijn ouders hebben dit bedrijf voor me uitgezocht om mee op logeerweekenden te gaan, omdat ik altijd al graag survival activiteiten deed, maar zonder dat vond ik het ook al leuk.
Een weekend of midweek alleen maar bezig zijn met dingen in de natuur, of wat je daar in de omgeving kan doen bijv. klimmen, naar puzzelplanet gaan of zelfs paintballen.
Een keer lag er sneeuw en konden we bijna niets meer doen wat voor me gepland was, dus zijn we gewoon gaan snowboarden want dat vond ik ook heel leuk.

 

Ik heb de volgende activiteiten al gedaan: paintballen, bergsport (klimmen en abzeilen) , speleologie, speurtochten, naar een oorlog’s museum, rodelen, pijl en boog schieten, doolhof, challenge parcours, en kajakken en natuurlijk gewoon wat kleine dingen tussendoor.
Maar alles blijft leuk ook voor kinderen van 15 of zelfs 17 jaar.
Ik heb het tot nu toe alleen jammer gevonden als ik naar huis moest.
Als het slecht weer was gingen we bijv. bowlen of een dvd kijken of iets anders binnen.
Ik zelf raad iedereen aan om ook eens een weekend weg te gaan met X-tra outdoor.

Groetjes


Hamstraat 9 | 5371 NR Ravenstein | Tel: 0486-473410 - 06-10895550 | info@xtraoutdoor.nl | © 2007