Instructeurs opleidingen

Cursussen

Maatwerk

X-Works

Duiken

Wij zijn van mening dat de doorstroom van mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking qua dagbesteding en begeleiding een grijs gebied is voor instellingen en scholen. Vaak is de overstap van school naar werk te groot, zijn de wachtlijsten voor bijv. een sociale werkplaats, dagbesteding te lang.

X-tra doet er alles aan om de stap meteen vanaf het begin te begeleiden zodat de jongeren niet meer in het diepe gegooid worden. Falen hoeft niet meer. Door het te weinig of het niet krijgen van begeleiding haakt de cliënt vaak al voortijdig af.
In overleg met onze personalcoach kan er een arbeids toeleidingsproject / dagbestedingtraject worden ingezet.
Dit kan een traject zijn waarin de cliënt kan gaan wennen aan arbeid, zich kan gaan oriënteren op verschillende werkgebieden, het ontdekken van hun eigen mogelijkheden en het leren kennen van de sociale waarde van arbeid.
Dit op maat gesneden traject kan door de cliënt voor een aantal dagdelen gevolgd worden. Na afronding van het traject kan er of een cursus gevolgd worden, een juiste baan gezocht worden of een juiste passende dagbesteding.

Er is een mogelijkheid voor het afnemen van o.a. een psychologisch onderzoek, praktijkopdrachten, beroepskeuzetest. De personalcoach zal met u alle mogelijkheden op een rijtje zetten, en aan de hand daarvan doelen opstellen.

Hamstraat 9 | 5371 NR Ravenstein | Tel: 0486-473410 - 06-10895550 | info@xtraoutdoor.nl | © 2007